Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Här kan du läsa mer om hur du kan komma i kontakt med oss och vilka vi är.

 

Klicka här för att kontakta oss direkt

 

Verksamheten startade som en rolig bisyssla på compartment web- & serverhotell. Compartment AB är ett av sveriges äldsta webhotell och jobbade bland annat med sökmotoroptimering flera år innan Google startade, i mitten på 1990-talet.

Läs gärna mer om compartment här: compartment webhotell.

 

Då compartment ABs serverhosting-verksamhet innebar att många olika, helst underjordiska, lokaler behövs för att kunna sköta drift för Internettjänster på ett säkert sätt och att flera av medarbetarna på sin fritid var intresserade av mat och dryck så föddes idén att utnyttja små delar av lokalerna som ej gick att nyttja åt annat åt att lagra enstaka vinflaskor. Det rörde sig bland annat om tekniklokaler av skyddsrumskaraktär och där delar hade rena jordkällar-egenskaper - perfekt för såväl att hålla en jämn sval grundkyla för varma servrar som för vinlagring. Dessa separata utrymmen, som av säkerhetsskäl var tvugna att vara helt avskilda från el- och teknik och som inte gick att utnyttja för annat, tex pga låg takhöjd eller liknande, fick hysa rum åt något hobby-projekt att brygga gammaldags mjöd och efterhand så föddes idén att nyttja överbliven kyla i en större omfattning.

compartment webhotell, nischade sig på kvalitetstjänster, såg IT som en "helhet" hos kunden och var även först ut med "grön IT"  - man hade redan gjort framgångsrika försök med att "återanvända" överbliven värme (varm från-luft) till att värma upp kringliggande fastigheter, företag och lager mm och då kyla är stort, komplicerat och kostsamt så kom diskussionerna åter igen upp och till slut kommersialiserade idén och vi började erbjuda "vinhosting" ungefär på samma sätt som vi redan hanterade serverhosting.

Det är egentligen inte så stor skillnad rent praktiskt på att hantera en kundägd server som kräver sin drift, "handpåläggning" och "omhändertagande" och att se till att vinflaskor hålls väl kylda, har det bra. Att rätt person får tillgång till rätt saker och på rätt sätt. Säkerhet, kyla, övervakning och rörelsestyrda övervakningskameror mm fanns ju redan på plats så väl som support och rutiner för att hantera ordrar, in- och utlämning mm så det var egentligen bara att köra igång.

Vi hoppas att många av våra vin-hosting-kunder även kan bli kunder till våra andra verksamheter och vi ger gärna mängdrabatter och liknande där vi har möjlighet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer:

 

Telefon: 08 - 91 55 44

Telefontider: vardagar 10 - 17, lunchstängt mellan tolv och ett. Avvikelser kan förekomma.

 

Detta telefonnummer går till compartment serverhotell, om du trycker 1 så hamnar du hos vår försäljning, här kan du få även få hjälp med vinhosting-relaterade frågor som att boka tid, fråga om priser och erbjudanden. I takt med att vår verksamhet växer så kommer vi så småningom att öppna ett eget telefonnummer. Tillsvidare "snålåker" vi på compartment ABs telefonväxel och hoppas att detta inte innebär någon olägenhet för dig som slutkund.

Vi har tyvärr ingen som helst möjlighet att ta emot telefonförsäljare via telefon. Vår telefonkö är helt och hållet reserverad för våra kunder och blivande kunder som inte vill vänta i onödan, vänligen respektera detta om du jobbar med telemarketing!

 

Via e-post:

Använd gärna vårt kontaktformulär (se länk ovan) så svarar vi via e-post. Vi försöker svara så snabbt vi kan, har du ett brådskande ärende - ring gärna så slipper du riskera att behöva vänta om vi har hög arbetsbelastning.

 

Vilka är vi?

Rent formellt så ligger verksamheten under compartment AB, på compartment.se finner du mer information om själva företaget. Det är tillsvidare från compartment AB som du får din räkning. Eventuellt kommer vi i framtiden att "bryta ut" verksamheten till ett separat företag. Om vi skulle göra det så får du information om detta i god tid från oss och det kommer inte påverka någonting för dina viner, du kan känna dig trygg hos oss och vi har en mycket långsiktig planering för såväl verksamheter som lokaler.

 

Var lagras mitt vin?

Av säkerhetsskäl kommer vi aldrig att tala om exakt var och i vilka av våra serverhallar vi har vinlagring. Vi har kunder med mycket höga krav på säkerhet och ingen släpps in i själva lokalerna. Lokalerna är inredda så att vinhosting och serverhosting är helt och hållet separerade från varandra men ändå kan utnyttja samma klimatkontroll-system, övervakning, larm & kameraövervakning mm men så att det inte finns någon som helst risk att ett eventuellt problem i den ena verksamheten kan påverka den andra. El-centraler och liknande är redundant och skyddat mot driftstörningar. Separata entréer innebär att en vinleverans aldrig kan behöva passera ett serverrack och likande.

Vi vill ju naturligtvis inte att våra serverhostingkunder ska känna sig otrygga och oroa sig för att få en flaska vin tappad rakt i en hårddisk. På samma sätt vill vi också att du med ett delikat och känsligt vin inte ska behöva oroa dig för att elektromagnetisk strålning, värme eller vibrationer ska kunna påverka åldrandet av ditt vin.

Vårt service-center ligger i Enskede, i södra Stockholm.