Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Systembolaget: ny årgång av Poggio på väg!

Poggio Neros oerhört prisvärda Brunnello di Montalcino som börjat sälja slut på sina håll i landet kommer att komma tillbaks med ny årgång inom "kort".

Brunello di Montalcino, tveklöst ett av världens mest intressanta viner, finns i regel i prisklasserna dyr, dyrare, dyrast men det finns såklart både Rosso di Montalcino och riktiga, certifierade BdM som kommer ned i pris, inte sällan är dessa mycket prisvärda och Poggio Nero är ett exempel på detta - vinet skulle utan problem kunna kosta minst det dubbla på systembolaget och de tidigare årgångarna har hållit mycket god kvalitet.

Poggion är ett mycket bra val för dig som vill lagra ett prisvärt vin som också vinner mycket på lagring, tio år eller mer brukar man rekommendera för Poggion och vi kan intyga att detta vin, som ungt smakar mycket bra, smakar bättre ju mer det åldras.

Tyvärr har det dock sedan en tid börjat sälja slut på sina håll och ingår nu bara i beställningssortimentet på många systembolag, så länge det finns kvar i någon butik kan du såklart boka det och be dem skicka det till närmaste utlämningsställe för dig men det är bara en tidsfråga innan det helt sålt slut.

Vi har dock talat med våra vänner på systembolagsmonopolet och de meddelar nu det positiva besketed att de är i färd med att få en ny affär i hamn och de kommer ta in en ny årgång Poggio Nero Brunello di Montalcino "inom kort" och vi kan knappt bärga oss att prova om denna årgång håller samma höga nivå, förhoppningsvis kan producenten och systembolaget behålla prislappen något sånär intakt på den nivå det legat senaste året men tittar vi historiskt på hur de jobbat med priser för den här typen av vin är det ganska sannolikt att de, tyvärr, kommer höga priset igen. Vi återkommer så snart vi hunnit testa den nya årgången.

..Tills dess: köp upp alla flaskor ni kan och skeppa hit dem för lagring, dessa flaskor - både de i den lättare flaskan (med tunnare glas och lägre fraktkostnad) och den tidigare "vanliga" flaskan (med normaltjockt glas) är verkligen vinfynd just nu!