Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Fördelar med att lagra vin på Vinhotell

Att lagra sina viner på vinhotell har många fördelar!

 

Ska du ha vinprovning eller middag och behöver få tag på några av dina viner snabbt? Inget problem, har du inte möjlighet att komma och hämta ut dina viner själv så erbjuder vi tjänsten att leverera dem till dig, kontakta oss så berättar vi mer om detta! Observera att du måste finnas på plats och kvittera din leverans, giltig legitimation krävs.

 

 

Inget ljus - hos oss mognar era viner i en miljö garanterat fri från dagsljus. Ljus snabbar nämligen på ett felaktigt sätt upp mognadsprocessen för viner.

 

Konstant temperatur - För åldring av vin är det viktigt att hålla en konstant temperatur på 12 grader, då mår vinet som bäst. Variationer mellan 10 - 14 grader är acceptabelt. Vi siktar på att alltid hålla en jämn temperatur på mellan ca 12 till 12.5 grader och vi har långsamma förändringar i temperaturen, inga kraftiga svängningar. Vid servering av viner gäller dock helt andra temperaturer, och då kan det vara bra att ha flera olika temperaturzoner. Så gott som alla viner lagras dock bäst vid 12 grader. Har du särskilda önskemål, hör gärna av dig till oss!

 

Inga vibrationer - Vibrationer är också mycket skadligt för vinet och därför vill man alltid minimera dessa. Trähyllor absorberar vibrationer bättre än metall, och är därför att föredra. Det allra viktigaste är dock att annan utrustning som kompressorer är utrustade med dämpare som gör dem vibrationsfria. Vi nyttjar alltid separata utrymmen med så vibrationsfri miljö som möjligt och dämpar upp ytterligare om det kan finnas risk för kraftiga vibrationer. Det är således mycket stor skillnad på en serveringskyl och utrustning som kan användas för åldring av vin. Många förstör tyvärr sina viner genom att lagra dem i fel miljö.

 

Luktfri miljö - Korken blir ofta sämre med åren, och släpper då in lukt i flaskan. Därför är det viktigt att man håller luften ren och fri från lukt. Det gör man bäst med ett kolfilter, men en bra cirkulation kan också vara en ok lösning i vissa miljöer. Med enkel filtrering av till-luft och separata kolfilter där det är nödvändigt försöker vi i största möjliga mån undvika luktföroreningar. Vi använder redundant ventillation, temperaturövervakning och automatiserade larm för att säkerställa att såväl temperatur som ventillation fungerar optimalt.

 

Lämplig luftfuktighet - Viners bouquet mognar genom en reduktionsprocess som måste vara luftfri. För att inte korken ska torka ut och börja läcka in luft, är det viktigt att vinet hålls vid en fuktighet över 60 %. En äkta vinkällare håller alltid en fuktighet mellan 60-75 %, då högre fuktighet kan skada etiketterna på vinet. Väldigt få vinkylar tar idag hand om luftfuktigheten på ett korrekt sätt. Det krävs oftast att man satsar på ett vinlagringsskåp för detta. De system vi använder fungerar bra och är automatiserade men vi kontrollerar regelbundet luftfuktigheten och temperatur manuellt ändå för att tex direkt upptäcka om en avvikelse förekommer någonstans och som kan tyda på att någon utrustning behöver bytas ut.

 

 

Vinsamlare och investerare? Se hit!

Vi värnar om din integritet och sekretess, vi avslöjar aldrig vilka som är våra kunder.

Våra vinkällare, som är inhysta i separata utrymmen hos Sveriges bästa webhotell, compartment, är säkra, övervakade dygnet runt, in- och utlämning sker i kameraövervakade lokaler med larm.


Utlämning sker endast mot kvittens och uppvisande av giltig ID-handling.

Önskar ni höja säkerheten ytterligare något så erbjuder vi kostnadsfritt möjligheten att lösenordsskydda ert kundnummer, detta innebär att man i samband med uthämtning av vin måste uppge det lösenord som ni på förhand meddelat oss.

 

Via "mina sidor" är det enkelt att se vilka viner ni har lagrat hos oss. Har ni olika "batcher" av vin i olika temperaturzoner så listas även detta, på detta sätt är det enkelt att se om ni exempelvis har fyra flaskor Tignanello 2006 kvar så du vet om du behöver beställa fler till vinprovningen om ni ska jämföra olika årgångar eller liknande.

 

Vi som jobbar med vinerna är genuint intresserade av vin, flertalet av oss är även mycket kunniga inom IT och är involverade i compartment ABs verksamhet inom IT-säkerhet och serverdrift. Detta innebär för dig som kund att vi kan ge dig och dina viner det där lilla extra, både i form av klimatkontroll, driftsäkerhet och som bollplank för inköp eller beställning. Flera av oss har kontakter i vin- och "gastronomi-branschen" och tipsar gärna om vingårdar med unika, exklusiva viner eller smak-kombinationer. Kanske har vi fått ett tips på ett prisvärt vin som du vill ta del av?

 

Vi kan hålla en lägre kostnad

Att lagra vin hos oss är billigare än att lagra det själv.

Vi har lokalerna, utrustning för att hålla rätt luftfuktighet & rätt temperatur i en så vibrationsfri miljö som möjligt och garanterat helt utan att något som helst solljus kan förstöra ert vin.

 

Hur kan vi lyckas med detta till ett lägre pris än om du gör det själv? Jo, dels uppnår vi synergieffekter genom att dela lokaler med compartment ABs serverhosting-verksamhet.

Självklart är vinlagringen helt avskild från teknikmiljöer i helt separata utrymmen för att skydda både dina viner från tekniken och tvärt om (ingen vill ha en flaska vin hält i hårddiskarna på sitt affärssystem!).

Tack vare att vi kan upphandla underliggande tjänster och utrustning i stora volymer, använda befintlig infrastruktur får bla larm, el, kyla, klimat-övervakning och kamera-övervakning så håller vi våra kostnader till ett minimum, återanvänder arbetsrutiner och personal-resurser för att kunna ge dig som slutkund ett ännu bättre pris. Win-win helt enkelt och vi hoppas att du som vinlagringskund även börjar använda Internettjänster, fråga oss gärna om rabatterbjudanden!

 

Ska du åka utomlands en längre tid?

Skicka över dina viner till oss och låt oss ta hand om lagring medan du är borta, du slipper dyra driftskostnader och vi ser till att hålla exakt den temperatur som dina olika viner behöver. När du vill hämta ut ett eller flera viner så bokar du tid hos oss eller ber oss leverera dit du vill.

Nyheter 2013: Via compartment AB och Serverbutiken har vi nu ett nytt avtal med flera speditörer som skeppar över hela världen och vi kan erbjuda ett bra pris på leveranser såväl inom som utanför Europa. Transportförsäkring finns som tilläggstjänst och ni kan försäkra ert vin till fullvärde eller det värde du önskar.

 

Företag - se hit!

Kick off, firma fest, exklusiva presenter till medarbetare och viktiga kunder eller är ert företag verksamt inom event? Lagra era viner hos oss och hämta ut det ni behöver, när ni behöver det. Stora "batchar" med vin som ska åldras för att kunna levereras vid beställning till restaurang eller liknande? Inget problem, vi kan ta hand om era viner och hjälpa er förvadla dem till dyrgripar.

Importerar ni inte vin själva? Systembolaget kan hjälpa till med allt som rör skatter, ta fram offerter på specialimport direkt från en specifik vingård, frågor mm. De har mycket kunnig och hjälpsam personal och kan även leverera direkt till vårt servicecenter för er räkning - enkelt, smidigt och smärtfritt. Dessutom till ett mycket förmånligt pris.