Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Behöver jag söka tillstånd?

Nej, normalt sett behöver du inget tillstånd eller liknande.

Köper du exempelvis vin från Systembolaget så är alla skatter och liknande betalt.

Självfallet måste du vara myndig osv men det är en helt annan sak.

Den tjänst vi erbjuder dig är förvaring av ditt vin, du äter och dricker inte ditt vin hos oss utan det gör du i ett annat sammanhang.

Öppnar du din Flaska vin på en publik plats när du hämtat ut det från oss är det en annan fråga däremot.

Likaså om du sköter vinimport själv, då behöver man normalt tillstånd och betala skatter mm.

Systembolaget har en utmärkt service där de kan hjälpa dig att importera vin, ta fram offerter, försäkringar och även betala skatter åt dig, det är ungefär lika enkelt som att handla ett vanligt vin från systembolaget fast med den skillnaden att du fått precis just det vinet du ville ha, från en specifik vingård. Kan verkligen rekommenderas!

 

För att sälja alkoholhaltiga drycker i Sverige behöver man normalt tillstånd. Livsmedelsverket kan hjälpa till med att svara på frågor kring hantering av viner och andra alkoholhaltiga drycker, de kan även hjälpa dig med tillstånd.

För att servera alkoholhaltiga drycker behöver man normalt utskänkningstillstånd (serveringstillstånd), detta söker exempelvis restauranger och barer normalt via den kommun som de är aktiva i. För att hålla en privat vinprovning eller middag i sitt eget hem tillsammans med sina vänner behöver man naturligtvis inte något tillstånd.