Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Gör det verkligen så stor skillnad att lagra ett vin?

Om du kanske är van att dricka lite enklare viner - är det värt att prova på att lagra viner?

Absolut! Det gör mycket stor skillnad.

Vin har lagrats i tusentals år och idag har traditioner och erfarenhet berikats med tekniska- och vetenskapliga framsteg och kunskaper som gör att vi ännu bättre förstår vad som faktiskt händer när man lagrar en flaska vin.

 

Faktum är att du kan köpa ett vin till en ganska låg kostnad och redan efter bara ett års lagring njuta av ett vin som har utvecklats avsevärt. Inte bara smakerna utan värdet på vinet har blivit bättre. Detta är anledningen till att många investerar i viner.

 

Köper du exempelvis ett ungt vin, kanske direkt när det börjar säljas så kostar det i regel betydligt mindre än en äldre årgång av vinet. Orsaken till detta är helt enkelt att den lite äldre årgången har börjat utvecklas smakmässigt och därför är värd mer pengar helt enkelt.

 

Genom att köpa dina viner unga och dricka dem efter något eller några års lagring så sparar du således dessutom pengar, även med vår låga lagringsavgift inräknad så är ditt vin i de allra flesta fall värd mycker, mycket mer och om du istället skulle köpt vinet "färdiglagrat" i din vinbutik så skulle du betala mer.

Vissa viner kan öka i värde många hundra, kanske till och med tusen procent med lite lagring. Vill du få bra tips på viner som utvecklas bra, där du kan göra ett bra köp så får du gärna kontakta oss. Utnyttja även Systembolagets personal som i regel är mycket kunniga om de drycker de säljer - underskatta inte deras kunskaper om en druva, olika årgångar. Kanske ska du inte köpa den där 2006:an utan faktiskt 2011:an som är ett mycket bättre vin?

 

Är du skeptiskt till att lagring påverkar smaken så motbevisar vi dig gärna, vi kan ge dig tips på även riktigt "billiga" (men prisvärda!) viner i de riktigt låga prisklasserna och som vi kan lova dig kommer att smaka bättre redan efter ett år.

Vågar du anta vår utmaning?