Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Vanliga frågor om webplasen enskede-vinhotell

Här läser du svar på frågor kring vår webplats och våra Internettjänster som "mina sidor" mm.

 

Här blir det teknik-nörderi!


Webplatsen Enskede-Vinhotell ligger compartment serverhotell, rent tekniskt körs webplatsen på en virtuell server i vad som kallas för tredje generationens virtualiseringstjänst - med full redundans, "fail over" och så kallad "HA" (High Availability, dvs högsta klassen av driftsäkerhet för Internettjänster).

 

Den virtuella servern har följande egenskaper:

CPU: 1st virtuell Intel Xeon processor-kärna.

RAM: 512MB virtuellt ram-minne.

Hårddisk: 4GB virtuell hårddisk.

 

Webservern hanterar faktiskt inte bara databaser och web-besökare mm för "Enskede Vinhotell" utan även ett antal andra webplatser, även dessa med mycket trafik, separata databaser och webadministrationsverktyg mm, ligger på samma server. Detta visar tydligt hur kraftfulla och kostnadseffektiva våra virtuella servrar verkligen är.

 

Webplatsen är uppbyggd i- och administreras i det lättanvända webpubliceringsverktyget CCM detta möjliggör enkel administration när som helst och vi kan exempelvis lägga till eller ta bort innehåll var vi än befinner oss via ett webgränsnitt.

 

Här finner du en överskådlig sajtkarta över webplatsens undersidor: sitemap.

 

Operativsystemet som används på webservrarna är Linux, ett av många server-operativsystem som ingår utan extra kostnad i våra serverhostingtjänster.

Linux är säkert, enkelt att använda och robust. Vi använder så kallad lastbalansering med fail over i en lastbalanserings-pool där flera olika webservrar gör samma sak och om en av noderna i lastbalanseringen skulle behöva startas om så sköter de andra, tillgängliga, noderna trafiken under tiden. Detta är ett mycket effektivt sätt att göra webplatser tillgängliga och driftsäkrare.

 

Sökmotoroptimeringen för webplatsen sköter vi själva direkt via CCM™, likaså besökstatistiken ingår i CCM-tjänsten.

 

Webdesignen kanske för vissa framstår som något som tagit mycket tid men i själva verket har vi lagt väldigt lite tid på det - vi har utgått från de funktioner som ingår i CCM-tjänsten och att bygga upp hela webplatsen, inklusive att skapa ALLT innehåll, gjordes på en eftermiddag. Detta är undantaget "mina sidor" som krävde lite extra special-programmering och lades till i efterhand. Sökmotoroptimering gjordes i samband med att alla innehållstexter skapades.

De flesta bilderna på webplatsen är tagna av Fotograf Jorid Aldrin.

 

Bakgrundsbilden på bla förstasidan är tagen mitt i "Nebbiolo-land" i en liten by i Piemonte, Italien, som heter Treiso. Allt material på webplatsen, inklusive bildmaterial är upphovsrättsskyddat och inget material får användas utan tillstånd.

Vill du också ha en bra e-handels-webplats eller marknadsföra er verksamhet, kontakta compartment.