Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Hur kommer mitt vin att lagras?

Kommer mina viner att lagras i en bra miljö?

Jadå. Vi har klarat av "barnsjukdomarna" och gjort våra misstag (bla råkat "koka", dvs överhetta, några flaskor gran reserva som blev totalförstörda) osv.

Ert vin kommer att lagras i våra, för vinlagring, särskilda & separata utrymmen. Vi har god ventillation, rätt temperatur & luftfuktighet, inget som helst soljus kan slippa in och golven ligger i regel direkt mot marken (dvs vi kan dra fördel av "jordkylan", dvs låg och jämn grundtemperatur i lokalerna och har mycket lite vibrationer.

Vi har dessutom fattat beslutet att så långt som möjligt försöka undvika även elektromagnetisk strålning från tex elektrisk utrustning och liknande även om det inte idag går att bevisa att detta skulle kunna påverka lagringen av vin så är det inte osannolikt att det i viss mån faktiskt gör det då det är känsliga kemiska processer som pågår inuti varje vinflaska.

 

Vi har gott skalskydd, kameraövervakning, larm, övervakning av klimatsystem och ingen obehörig personal vistas någonsin i själva lagringsutrymmena utan endast i vårt kundcenter kan, rätt person som är behörig att göra så, hämta ut ett vin. Era viner är trygga hos oss och vi gör allt vi kan för att få en så bra och långsiktig verksamhet. Vår ambition är att kunna ta emot även riktiga långtidslagringar där  viner ska kunna ligga i flera decennier.