Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Behöver jag en försäkring för att lagra vin?

Vi kräver det inte av dig, men vi rekommenderar att du skaffar en försäkring. Hör med ditt försäkringsbolag, chansen är stor att din befintliga försäkring som tex hemförsäkring (eller er företagsförsäkring för företagskunder) redan täcker skada på er egendom. Det är viktigt att kontrollera att försäkringen gäller även när er egendom är på en annan plats.

 

Saknas försäkringsskydd så brukar de flesta försäkringsbolag kunna erbjuda ett bra pris på en tilläggsförsäkring. Det är en god idé att lägga till en sådan försäkring i så fall och den skyddar även andra föremål i andra sammanhang.

 

Är du vinsamlare, har mycket dyrbara viner eller investerar i vin så rekommenderar vi absolut att du tecknar en tilläggsförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag, de flesta erbjuder en typ av "samlar"-försäkring med lite högre försäkringsbelopp. Du kan även höra med oss om möjligheten att teckna en tilläggsförsäkring via oss. I annat fall om någonting skulle hända med ditt/ert vin under den tid som vi hanterar/förvarar det åt er så är det du/ni själv som ansvarar för vinet, betalar eventuell självrisk och liknande. För vinsamlare och investerare kan det vara en god idé att även undersöka möjligheten med en så kallad självriskreduktion.

 

Vi har ännu inte råkat ut för att skada en kunds vin på vårt vinhotell men vi är noggranna med att poängtera detta, att under den tid som du/ni förvarar vinet hos oss så är det du/ni själv som ansvarar för vinet och det är din/er försäkring som ska täcka eventuella skador på vinet i sig (tex att en flaska går sönder). Saknas försäkring så kommer du således inte att få någon typ av ersättning via oss eller vår försäkring. Det är viktigt att du tänker igenom om detta innebär ett problem för dig/er innan du/ni bestämmer er för att börja lagra vin hos oss. Skulle du vilja teckna en tilläggsförsäkring i efterhand så är detta möjligt, kontakta oss så berättar vi mer.