Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Hårda, torra korkar på Fonterutoli (nr 32229)

Varning, särskilt om du lagrar detta vin - korkarna är mycket torra och hårda redan i år!

Tyvärr verkar det inte mycket bättre än att det i övrigt mycket prisvärda vinet Fonterutoli (nr 32229) av årgång 2011 som säljs i sverige för fullt just nu har stått upprätt mycket länge i förr torr omgivande miljö. Korkarna är stenhårda och mycket, mycket torra. Det är väldigt svårt att öppna flaskorna utan att korken går sönder åtminstone ett antal gånger.

 

Det skulle kunna vara dåliga korkar redan till att börja med men eftersom vi hört EXAKT samma historier från väldigt många håll och även vi själva och folk i vår bekantskapskrets kring Enskede Vinhotell har stött på detta problem med exakt varenda flaska så vill vi passa på att varna om det. Har du tänkt lagra detta vin är det viktigt att vara medveten om detta problem och om möjligt förvara flaskorna liggande så snart som möjligt. Risken är stor att ditt vin förstörs i annat fall.

Ska du provsmaka vinet redan nu? Öppna försiktigt med en bra vinöppnare, blås ordentligt för att få bort rester av kork och smuts, särskilt om korken går sönder.