Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Nya vinkylar

Efter mycket om och men är våra nya vinkylar på plats

Mot alla odds, måste vi ändå säga. Vi har haft en oerhört otur med transportföretaget BRING CITYMAIL som inte bara lyckades krångla till och kraftigt försena leveransen utan de höll dessutom på att slå sönder våra specialbeställda stackars vinkylar totalt.

Efter många om och men så levererades de dock i eftermiddags, och tack och lov har de överlevt den milt utryckt omilda hantering som BRING utsatt dem för. Men, men, man lär så länge man lever och nu vet vi att vi aldrig mer ska anlita BRING för leveranser till eller från oss (vi skickar som bekant ganska mycket paket och vi vill ju såklart inte riskera att våra kunders, ofta ännu ömtåligare gods, ska skadas!).

 

Efter en ordentlig städning och rengörning såväl ut- som invändigt har vi nu testkört dem och placerat ut dem där de ska stå, mätt upp kyla och ventillation såväl som luftfuktighet och nu under kvällen har även de första vinerna så smått börjat flytta in i dem.

 

Att notera lite extra är bland andra dessa viner, som vi även kommer att skriva om bland vintips inom kort:

  • Tignanello 2009 och 2010 från anrika Marchesi Antinori. Dessa finns fortfarande att få tag på hos Systembolaget - skynda att fynda detta fantastiska vin som efter några års lagring utvecklas till ett fullkomligt sagolikt fantastiskt vin (nära 100 poäng av 100 i drösvis av olika mätningar).

    Priset har nu börjat gå upp hos Systembolaget - ett tecken på att de verkligen är med på banan. Ta en titt på varunummer 32152.

  • Masi Brolo Campofiorin Oro (nr 32361) 2008. Även detta ett mycket prisvärt vin, om än totalt annorlunda stil än ovanstående. Detta vin från Venetien lämpar sig mycket väl att lagra och utvecklas efter några år till en rund, mjuk och len smakupplevelse.

  • Brolio (Chianti Classico) - ett mycket prisvärt vin och ett bra exempel på ett vin som du kan köpa för en mycket billig peng och lagra hos oss i några år för att sedan hämta ut ett oerhört mycket mer moget vin. Tyvärr finns inga tidigare årgångar kvar hos Systembolaget så det gäller att köpa nu för att dricka sedan!

 

 

?