Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Vi har provat viner från Barone Ricasoli

Barone Ricasoli är en populär vintillverkare som gör många prisvärda viner som inte kostar skjortan och som vinner mycket på lagring!

Det är många som har hittat Barone Ricasolis prisvärda viner, inte minst Brolio som vi recenserat tidigare är ett prisvärt vin som vinner mycket på lagring.

 

Systembolaget har tagit in Barone Ricasolis viner ett bra tag nu och om vi inte missminner oss så är det tioårsjubileum i år för Brolio i Systemets sortiment. Vi har gjort en djupdykning och jämfört flera viner från Barone Ricasoli i de lägre prisklasserna, de flesta Chianti Classicos men även några andra viner har fått slinka med. Lustigt nog så verkar de bli mer och mer prisvärda ju lägre pris de har..

 

Vi har kikat på: Terra di Brolio, Chianti del Barone Ricasoli, Brolio,
Rocca Guicciarda Riserva, Castello di Brolio Chianti Classico.

Samtliga finns hos Systembolaget, vissa i beställningssortimentet. Samtliga är utmärkta att lagra, faktiskt även de riktiga lågprisfynden under hundralappen går utmärkt att lagra, vi rekommenderar ca 3 års lagring för samtliga, möjligen ännu längre tid för de lite dyrare vinerna. Passa på att beställa hem nu innan systembolaget fyller på med nya årgångar och beställ minst 3st flaskor av varje för lagring hos oss så du kan prova en om något år. Varför inte ta tillfället och skriva ut dryckesprotokoll från systembolagets hemsida och testa ett ungt vin av varje typ redan nu och jämför om något år eller två och därefter efter tre år.

 

Kort sagt: vi kan rekommendera egentligen alla deras viner, de är kanske lite enkla och klassiskt strikta på sätt och vis men det är också viner i de lite lägre prisklasserna vi talar om, men kort och gott mycket bra viner som dessutom mognar på ett fint sätt med lite lagring.