Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Vi har hört att man riskerar få fel årgång när man beställer La Poja hos Systembolaget

Vi har från flera håll hört besvikna uttalanden när man fått en annan årgång när man beställt La Poja.

Har du beställt det fantastiska vinet La Poja hos Systembolaget och är besviken över att du fått 2008:or istället för 2007:or?

Båda årgångarna finns att beställa hos Systembolaget och det är faktiskt samma pris på en 2007:a som en 2008:a, vilket är lite intressant.

 

Först och främst: var inte besviken om du fått 2008:an istället för 2007!

Trodde du att du gjort ett klipp när du beställde hem 2007:or till samma pris som 2008:or så trodde du kanske rätt på sätt och vis men faktum är att de allra flesta är ense om att 2007:an är en av de "sämsta" (fortfarande ett förb*nnat bra vin!) årgångarna på länge hos La Poja. 2008:an däremot är ansedd att vara en av de bättre årgångarna på länge så om du inte fick 2007:an så kan på sätt och vis Systembolaget ha gjort dig en tjänst. Ville du ha 2007:an i sin samling eller för att jämföra så är det såklart en helt annan sak, skynda dig att kontakta systembolaget och be dem rätta till din beställning så du får de flaskor du beställt innan de tar slut helt. Det är nämligen så att det enligt uppgift endast finns ett fåtal 2007:or kvar.

 

Dessutom håller Systembolaget på att justera en del priser vi har noterat att en del finare Italienska viner har fått en ganska rejäl justering uppåt i pris så slå till nu innan de hunnit höja priset ännu mer - och innan den nya förslagna höjningen av alkoholskatten träder i kraft.

 

Exempel på viner som vi noterat att de höjt nu precis är Tignanello som tidigare har kostar 499kr och nu kostar 525kr för en utsökt flaska av 2010 års årgång. Nu är inte 525kr mycket för detta vin hur som helst så det är ändå helt klart värt pengarna, ett bra pris till och med och du jämför med utlandet - och vår alkoholskatt till trots!

La Poja, Tignanello och andra prisvärda godbitar i den här prisklassen gör sig utmärkt, minst tre år, i vår vinkällare. Låt dem gärna vila längre tid än så, exempelvis 2008:an La Poja kan du faktiskt låta ligga fram till omkring 2028!