Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Höstnyheter hos Systembolaget 2013

Vi har tagit del av de nyheter som Systembolaget kommer att lansera under hösten 2013

Under hösten 2013 kommer flera intressanta nyheter i Systembolagets sortiment, en hel del i lågpris-segmentet som kanske lämpar sig allra bäst för konsumtion men det finns även den del lagringstips som vi ska bekanta oss närmare med under hösten.

Här är några av tipsen:

nr 2439, en enkel Nebbiolo från Langhe a Mont, Langhe, Italien. 2011. Paolo Conterno har tagit fram ett prisvärt, ganska kraftfullt och stramt rödvin med mycket fatkaraktär. 169kr för en flaska. Varför inte slå till på 3-5st och vänta med att prova flaska nummer två åtminstone ett år. Vi tror att det här vinet kan vara mycket intressant om ca 3 år, men längre än så ska du nog inte vänta med att dricka det.

 

nr 3000, ett stramt och nyanserat röt vin från Quien & Cie, Frankrike (Haut-Mèdoc). Denna Chäteau Granids från 1998 är lika rolig att dricka nu som att låta den vila ytterligare några år. 175kr.

 

 

Vi återkommer med fler tips, allra roligast hittils tycker vi dock att en alkoholfri mouserande äppelmust är som finns i det alkoholfria sortimentet (och inte ska lagras), perfekt som lite roligare alkoholfritt alternativ på middagen. 39kr för en mycket fin flaska helt alkoholfri äppelmust som vi tycker är så nära man kan komma en champagne om man håller sig till äpplen från Normandie.