Enskede Vinhotell

'Livet är för kort för att dricka dåligt vin'

Nu är det hög tid att beställa presentkort på vinlagring som ska ges bort som julgåva!

Ge bort en exklusiv gåva i jul - perfekt för kunder, medarbetare eller din gourmandvän!

Ge bort något unikt, lyxigt och som ger mottagaren glädje en lång tid framöver!

Vi jobbar på för fullt i vår tomteverkstad men om du vill vara säker på att presentkortet ska nå mottagaren i tid så vill vi gärna ha din beställning så snart som möjligt.

 

Läs mer om hur du beställer presentkort här

 

Snabba tips till dig som ger bort presentkort på vinlagring:

  • Ger du samtidigt bort vin: Varför inte köp en extra flaska av varje sort som du ger till mottagaren direkt på julafton, julavslutningen eller motsvarande. På detta vis kan mottagaren smaka på vinet nu direkt och jämföra med det lagrade vinet i framtiden. En variant på detta är att du bjuder på middag eller liknande och överlämnar presentkort och serverar vinet som även ligger på lagring hos oss.

  • Vinprovning? Skriv ut vinprovningsformulär från vindagboken.se eller systembolaget och notera vad ni tycker om det unga vinet, jämför när ni testar det lagrade vinet efter sex månader, ett år, två år och tre år.
  • Lagra fler än en flaska. Det är såklart roligare med en flaska än ingen men man drar sig för att provsmaka dyrgripen om man bara har en enda flaska, det är roligare att ha minst tre och prova en flaska per år om lagret är tänkt att lagras i tre år.
  • Ger du bort flera presentkort vid samma tillfälle, kontakta oss så lägger vi upp er som kund och ni kan få mängdrabatt (vi ger rabatt från 20st flaskor och uppåt, ju fler lagringsfack du hyr och om du förskottsbetalar för flera år i taget desto lägre kostnad per fack/år betalar du!).

  • En låda om sex flaskor av samma vin är en exklusiv och mycket uppskattad present. Är det ett lite finare vin som behöver mogna i flera år så kan man med fördel förskottsbetala för en längre period från början för att få en lägre kostnad på lång sikt.

  • Köper du en eller ett par flaskor av samma vin varje år som du ger bort till samma mottagare (eller varför inte dig själv?) - tänk på att välja ett vin av lite bättre kvalitet. Ska det fungera även som investering på lång sikt, varför inte välja exempelvis viner från: Bordeaux, Piemonte, Bourgogne, Toskana, Veneto eller Champagne. För att få en bra långsiktighet och oavsett om man vill kunna jämföra årgångarna eller kunna sälja av en fin samlig välbevarade, lagrade viner så är det klokt att välja ett vinhus som har är väl ansett och redan har en lång historia. Även om många små producenter skapar otroligt fina viner i världsklass kan det vara roligt att även ha några dyrgripar från de stora producenterna. För samlaren kan det såklart även handla om att komplettera - saknar din vän exempelvis några fina Amaroneviner eller Brunello di Montalcino så kan det vara roligt att komplettera med dessa.

  • Handlar du vin på auktion kan du få detta levererat direkt till oss så att du kan få en så oförändrad miljö som möjligt för vinet, ring och boka tid för inlämning hos oss i förväg för att vara säker. Är det någon annan än du själv som ska lämna in viner till ditt konot? Inget problem men meddela oss detta i förväg så hinner vi även förbereda  och boka upp lagringsfack hos oss så att vi direkt kan placera era viner i en klimatkontrollerad miljö.

  • Kommer du med ett större parti viner? Boka gärna tid i förväg, meddela oss hur många fack du behöver så går det snabbare och dina viner hinner inte bli för varma eller riskera exponeras för solljus.